Rijlessen

In de omgeving van Roden en Groningen. De rijlessen duren een heel uur (60 minuten), maar als je wil, zijn lessen van anderhalf uur en twee uur ook mogelijk. Dit kan altijd in overleg geregeld worden. Rijlessen van anderhalf uur is zeker een aanrader, dit is veel efficiënter want je kunt de meeste instructieonderdelen direct afronden. Je wordt op een afgesproken plaats opgehaald en weer terug gebracht. Het kan voorkomen dat er een andere leerling (gedeeltelijk) meerijdt. Die we dan even thuis afzetten.

B Rijbewijs

Er wordt gereden in Mercedes en Audi, dat zijn ideale lesauto’s omdat ze erg overzichtelijk zijn, soepel koppelen en schakelen en prettig zijn om in te rijden. De stoelen zijn op veel manieren verstelbaar evenals het stuur, waardoor iedereen goed kan zitten in deze lesauto’s.

E achter B rijopleiding

Tijdens de rijles wordt specifieke aandacht geschonken aan de vaardigheden waarover een kandidaat dient te beschikken bij het rijden met een aanhanger. Hierbij is de ‘Rijprocedure E bij B’ (handboek voor instructeurs) voor de instructeur de leidraad.