B Rijbewijs

21nov

Er wordt gereden in Mercedes en Audi, dat zijn ideale lesauto’s omdat ze erg overzichtelijk zijn, soepel koppelen en schakelen en prettig zijn om in te rijden. De stoelen zijn op veel manieren verstelbaar evenals het stuur, waardoor iedereen goed kan zitten in deze lesauto’s. Natuurlijk hebben de lesauto’s ook airco voor de wat warmere dagen. De lesauto’s wordt regelmatig gewassen en van binnen schoongemaakt zodat er altijd in een schone en nette auto wordt gelest. En er wordt niet gerookt in de lesauto’s. Het praktijkexamen wordt afgelegd met dezelfde lesauto als waarmee gelest wordt. Er hoeft dus niet op het examen in een onbekende lesauto te worden gereden.

“Het nieuwe rijden”

Onze lesauto’s zijn bijzonder geschikt voor het “nieuwe rijden”. Deze manier van rijden zorgt ervoor dat de auto zuiniger en milieuvriendelijker rijdt. Het nieuwe rijden wordt op dit moment graag gezien bij het CBR rijexamen.

Veiligheid

De veiligheid is natuurlijk een zeer belangrijk aspect van een lesauto. Onze lesauto’s zijn uitgerust met onder andere alle nu mogelijke airbags en tal van andere veiligheidssystemen. Ook zijn het bijzonder overzichtelijke lesauto’s voor zowel de leerling als de instructeur. Hierbij gaat het met name om de dode hoeken die bij deze lesauto’s erg klein zijn, maar ook zitten er geen grote obstakels in de weg waardoor het moeilijk is om bepaalde hoeken te zien.