Over ons

Herman van de Roest

herman1

Ik ben Herman van der Roest, 34 jaar en woon in het mooie Roden.

Na een aantal jaren als constructie bankwerker/lasser, en chauffeur gewerkt te hebben. En daarnaast verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. (Sociaal Pedagogisch Werk) heb ik in 2009 de stap genomen om Van der Roest rijopleidingen te starten.

Door de vele jaren rijervaring als chauffeur en een goede opleiding kan ik jou opleiden tot een goede en veilige weggebruiker.

Waarom  heb ik voor het vak rij-instructeur gekozen?
Het omgaan met mensen en iemand wat aanleren zit in mij en hier heb ik veel plezier in en daar komt bij dat ik autorijden natuurlijk ook erg leuk vind. En dan kom je al snel tot de conclusie dat rij-instructeur iets voor je is.

Hobby’s

  1. Een blaasinstrument (sousafoon) spelen bij Showband Noordenveld in Roden.
  2. Kweken van vogels en daarmee naar tentoonstellingen
  3. Helpen bij het oplaten van luchtballonnen (crew lid)
  4. Vrijwilliger bij Bosbrandweer Noord Nederland.

Bas Janssen

bas

Kai Wouda

kai

Roelof Meijer

bas

over-ons

Volkswagen Polo

Er wordt gereden in een volkswagen Polo, dat zijn ideale lesauto’s omdat ze erg overzichtelijk zijn, soepel koppelen en schakelen en prettig zijn om in te rijden. De stoelen zijn op veel manieren verstelbaar evenals het stuur, waardoor iedereen goed kan zitten in deze lesauto’s. Natuurlijk hebben de lesauto’s ook airco voor de wat warmere dagen. De lesauto’s wordt regelmatig gewassen en van binnen schoongemaakt zodat er altijd in een schone en nette auto wordt gelest. En er wordt niet gerookt in de lesauto’s. Het praktijkexamen wordt afgelegd met dezelfde lesauto als waarmee gelest wordt. Er hoeft dus niet op het examen in een onbekende lesauto te worden gereden.

“Het nieuwe rijden”
De Volkswagen Polo is bijzonder geschikt voor het “nieuwe rijden”. Deze manier van rijden zorgt ervoor dat de auto zuiniger en milieuvriendelijker rijdt. Het nieuwe rijden wordt op dit moment graag gezien bij het CBR rijexamen.

Veiligheid
De veiligheid is natuurlijk een zeer belangrijk aspect van een lesauto. Onze lesauto’s zijn uitgerust met onder andere alle nu mogelijke airbags en tal van andere veiligheidssystemen. Ook zijn het bijzonder overzichtelijke lesauto’s voor zowel de leerling als de instructeur. Hierbij gaat het met name om de dode hoeken die bij deze lesauto’s erg klein zijn, maar ook zitten er geen grote obstakels in de weg waardoor het moeilijk is om bepaalde hoeken te zien.